Niğde Üniversitesinde Yunus Emre Anlatıldı

Etkinlik Tarihi: 12 Mayıs 2015 00:00

12-05-2015 Niğde Üniversitesi tarafından hazırlanan “Yunus Emre” konulu panel Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Üniversitemiz öğretim üyesi Prof. Dr. Ziya Avşar’ın panel başkanlığı yaptığı ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Ahmet Kartal ile Prof. Dr. Hilmi Özden’in konuşmacı olarak katıldığı programa, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Bayrak, akademik personelimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Yunus Emre’nin hem Türk tasavvufunda hem de Türk edebiyatında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Ahmet Kartal; “O, Türkün yaşadığı hemen hemen her coğrafyada çok sevilen, beğenilen, takdir edilen ve okunan şiirleri ile hafızalarda yer edinen şairlerin başında gelmektedir” dedi.

Yunus Emre’nin din ve edebiyat tarihimize katmış olduğu hüviyetin algılanması için bazı hususları paylaşmak istiyorum” diyen Prof. Dr. Kartal konuşmasını, Yunus Emre hakkında bilgiler vererek sürdürdü.

Yunus Emre'nin hayatı, ilmi ve tasavvufa olan aşkının konu alındığı programda konuşan diğer bir konuşmacı Prof. Dr. Hilmi Özden ise Yunus Emre’nin yetiştiği ortam ve bu ortam içerisindeki fikirleri hakkında detaylı bilgiler verdi.

Niğde - Üniversitesinde - Yunus - Emre - Anlatıldı -